Diş eti hastalığı o kadar da yaygın değil
Tersine, diş eti hastalığı son derece yaygındır. 30 yaş ve üzeri yetişkinlerin yarısında herhangi bir tipte diş eti hastalığı mevcuttur. Dişlerinizi saran ve destekleyen dokuların enfeksiyonu olan diş eti hastalığına plaklar neden olur.
Çürüklerim yok, o halde diş eti hastalığım da olamaz
Çürüğünüzün olmaması diş eti hastalığı açısından güvende olmanızı garantilemez. Kolayca kanayan, kızarık, şiş ya da hassas diş etleri, diş eti hastalığının en erken ve tek geri döndürülebilir evresi olan diş eti iltihabının belirtileridir. Diş eti iltihabı (gingivitis), erken tespit edildiğinde dişhekiminin muayenehanesinde yapılan profesyonel temizliğin ardından günlük fırçalama ve diş ipi kullanımıyla genellikle ortadan kaldırılabilmektedir.
Diş eti hastalığım olması dişlerimi kaybedeceğim anlamına geliyor
Bunu önlemek mümkün. Dişlerinizi günde iki kez fırçalamak, diş aralarınızı her gün temizlemek, sağlıklı beslenmek ve düzenli diş muayeneleri ile diş eti hastalığı sebebiyle görülen diş kaybının önüne geçebilirsiniz. Diş eti hastalığı tanısı alsanız bile, dişhekiminiz bunu kontrol altına almak için tedavi planı tasarlayacaktır.
Hamilelikte diş etlerinde kanama normaldir
Bazı kadınlarda hamilelik sırasında “hamilelik gingivitisi” olarak bilinen diş eti iltihabı gelişebilir, ama her hamile kadının bunu yaşadığı doğru değildir.
Referans: https://www.mouthhealthy.org/en/common-myths-of-gum-disease